Diagnose

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeswijze. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een heel andere manier van diagnose stellen en behandelen dan zoals wij dat in het Westen kennen. Om een diagnose te stellen wordt gekeken naar de tong en de pols wordt gevoeld. Hieruit kan disbalans in het lichaam opgemaakt worden en door de juiste vragen te stellen kan worden geverifieerd waar mee gewerkt mag gaan worden.

 

Behandeling

Bij een acupunctuur behandeling worden naaldjes geplaatst op specifieke punten die de qi (vitale levensenergie) in een bepaalde meridiaan in het lichaam beïnvloeden. Het lichaam telt twaalf hoofdmeridianen, deze staan in verbinding met organen, structuren of weefsels. Door verschillende combinaties van naaldjes te plaatsen krijgt het lichaam een impuls om weer in balans te raken. De naaldjes blijven ongeveer 20 minuten staan. U kunt lekker blijven liggen en hoeft alleen maar te ontspannen.  Daarna worden de naaldjes pijnloos verwijderd. De behandeling duurt 45 tot 60 minuten. Soms is het nodig om ook naar leefstijl te kijken om een bepaalde klacht te kunnen verbeteren of te voorkomen dat deze terugkeert. Vaak wordt na enkele behandelingen acupunctuur al verbetering van de klachten gemerkt. Soms zijn meer behandelingen nodig. Het hangt er ook vanaf of de klacht chronisch is of nog niet zo lang speelt. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem gerust contact met ons op. 

 

Indicatielijst acupunctuur

Hieronder vind u de indicatielijst voor acupunctuur opgesteld door de WHO (World Health Organisation). Mocht uw klacht hier niet bij staan, maar twijfelt u of wij toch iets kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

 

WHO Indicatielijst
PDF – 67,8 KB 264 downloads

 

Specialisaties

Dr. Tan balans methode om effectief pijn te behandelen

Zwangerschaps- en postpartum klachten

Ondersteuning bij borstkanker