Wij zijn Sander en Kim van Acupunctuur Quality of Life. Toen we elkaar bij Academie Qing Bai tegen het lijf liepen klikte het meteen. Wij delen elke dag de passie voor Chinese geneeswijzen met elkaar. Het is leuk om van elkaar te blijven leren en elkaar te inspireren. 

 

In onze praktijk in het Medisch Centrum Boschdijk in Eindhoven zetten wij ons in voor het verbeteren van de levenskwaliteit van cliënten. Acupunctuur is een holistische geneeswijze dus er kan verbetering op zowel lichamelijk als mentaal vlak ontstaan na de behandeling. Hiervoor kunt u dus ook bij ons terecht. Bij sommige chronische ziekten of aandoeningen zullen wij met acupunctuur niet de ziekte zelf volledig kunnen oplossen, maar het is zeker mogelijk om pijn, vermoeidheid, stijfheid of andere bijkomende klachten te verminderen. Ook is acupunctuur zeer effectief bij stress, het werkt erg ontspannend. Onder het kopje behandeling vindt u onze specialisaties en een lijst van de WHO waarin de klachten zijn beschreven waarvoor acupunctuur effectief is gebleken. Mocht u toch met een niet genoemde klacht rondlopen en wilt u acupunctuur proberen? Neem dan gerust contact op met onze praktijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over Kim

Ik ben in 2021 afgestudeerd als acupuncturist. Voordat ik aan de opleiding begon heb ik mijn master psychologie behaald aan de Radboud universiteit. Daarna heb ik een aantal jaar gereisd. Tijdens deze reizen ben ik in contact gekomen met acupunctuur en ik merkte dat het me hielp met klachten waar niemand mij tot dusver mee had kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld chronische keelpijn waar ik al jaren mee rondliep en waarvan ik niet verwacht had dat ik er volledig vanaf zou komen. Tijdens de studie werd ik alsmaar meer enthousiast over wat er allemaal mogelijk is met acupunctuur. Ik vind het mooi om mijn mensenkennis en interesse in de menselijke geest mee te nemen in een behandeling. Soms is een klacht lichamelijk te behandelen maar vaak is het goed om ook mentale plaatjes of emotionele stukken te belichten. Ik help je naast een reguliere acupunctuurbehandeling graag met bewustwording en loslaten, een andere beleving van pijn, innerlijke rust en openheid naar jezelf.

 

Meer over Sander 

Ook ik ben in 2021 afgestudeerd als acupuncturist. Al jaren begeleid ik mensen als personal trainer met plezier om aan hun gezondheid te werken. Na mijn opleidingen in de sport wilde ik meer kennis opdoen van het menselijke lichaam om gezondheid op een breder niveau te kunnen inzetten. Naast de klassieke acupunctuur ligt mijn interesse bij het behandelen van sport specifieke klachten. Het interessante is dat je vanuit de Chinese geneeswijze op een andere manier naar het lichaam kijkt. Waarom is die pijnklacht aanwezig en zit daar nog een andere oorzaak achter? Waar ik naar streef is mensen te begeleiden een zo kwalitatief mogelijk leven te leiden. Dat kan zijn om iemand te helpen beter met zijn energie om te gaan of bijvoorbeeld een pijnklacht te verhelpen. Ik kijk ook graag naar de invloed van lifestyle op de klachten om te kunnen inschatten waar bepaalde patronen aangepast en doorbroken kunnen worden. Dit heeft een positief effect op het resultaat van de behandelingen.